Suya dayanıklı birçok akıllı telefon var ancak ya onlardan birisine sahip değilseniz? Farz edelim ki suya düşürdüğünüz telefonunuz suya dayanıklı ancak uzun süre suya maruz kaldı ne yaparsınız?

Daha da önemli soru ne yapmazsınız?

 

ISLANAN TELEFONLA İLGİLİ NELER YAPMAMAK GEREK?

Bu durumda yapmayacağınız şeyleri sizin için listeledik işte telefonunuzun olası suya düşme senaryosunda kesinlikle yapılmaması gerekenler!

1)Sudan almak için uzun süre beklemeyin

Telefonunuzu denize, havuza ya da kötü bir ihtimal ama tuvalete düşürürseniz, ilk vereceğiniz tepki çok önemlidir.

Örneğin ilk yapacağınız şey telefonu kapatmak olur ancak bunu yapmayın, bunun yerine kurulamak için bir havlu ya da peçete bulun. Haliyle telefonu sudan almak için zaman kaybetmeyin onu alın!

2) Kesinlikle bir kavanoz pirinç kullanmayın

Telefonunu herkes bir kez suya düşürmüştür. Telefon suya düştüğünde en sık söylenen öneri ise telefonun kapatılıp, pirincin içine yerleştirilmesidir ancak yarı yarıya doğru diyebiliriz. Doğru çünkü telefondaki suyu emecektir, yanlış çünkü, pirinç suyu emdiğinde şişecektir ve yapış yapış bir kıvam alacaktır.

Telefonunuza yumuşak pirinçlerin yapışmasını ister misiniz?

3) Kısa süre bekleyip kurumuştur demeyin

Telefonunuzu kuruması için bir yere bıraktığınızda, beklemek için minimum sürenin kırk sekiz saat olması gerekir.

Biraz sabredin ve telefonunuza sağlıklı bir şekilde kavuşun! Kurumasına beklerken daha fazla hareket ettirmeyin çünkü suyun kuru olan yerlere de ulaşma ihtimali var.

Bu nedenle yapmanız gereken en mantıklı hareket aslında telefonu dik konuma getirip, havlunun üstüne yerleştirmek gerisi 48 saat beklemeye kalıyor!

4) Suyu buharlaştırmak için saç kurutma makinesi tutmayın

Bu işlem buharlaşan suyun telefonun çok daha küçük parçalarından geçerek oraları da bozmasına veya oksitlemesine sebep olur.

5) Telefonunuzu dondurucuya atmayın, zira su donarken genişler

Bu işlemi yapan kullanıcıların amacı ise suyu dondurup tamir işlemine kadar telefonun zarar görmemesidir ancak dediğimiz gibi su hem genişleyeceği için parçalara zarar verecektir hem de bu durumun korumayla bir ilgisi de yoktur.

6) Kesinlikle fişe takmayın

Suyun telefonunuzun içinde oluşturduğu iletkenlik şarj entegresine ulaşmışsa cihazınızı fişe takmak çok büyük bir tehlike olur.